Landi Renzo

Proeco Gas Systems > Landi Renzo

Povestea de succes a brandului Landi Renzo porneşte de la o simplă idee. În 1954, Renzo Landi împreună cu soţia sa Giovannina Domenichini deschid împreună un atelier de fabricat mixere auto. La început mai greu, produsele Landi Renzo au succes doar în Italia pentru ca în 1963 micuţa companie de familie din Reggio Emilia să primească primele solicitări externe din Franţa, Belgia, Olanda şi Japonia. De aici până a deveni o companie recunoscută internaţional în domeniul ei mai erau doar câţiva paşi de parcurs. Lucrurile se întâmplă aşa cum trebuie şi Landi Renzo traversează oceanul şi deschide primele birouri în America de Sud şi SUA. În 1977, Renzo Landi moare prematur, afacerea fiind administrată de soţie şi fiul său Stefano Landi, ultimul devenind şi preşedintele companiei, simultan cu transformarea acesteia în societate pe acţiuni. În 1993 Landi Renzo devine grup industrial şi preia controlul companiei Landi SRL şi Eurogas HoldingBV, o companie olandeză care operează în domeniul instalațiilor GPL auto. În 1999, se deschide prima filială a grupului în Polonia, Landi Renzo Polska Sp zoo, iar în anul următor compania cumpără Med S.p.A. Reggio Emilia, un alt furnizor de repere în domeniul auto. În 2001 Landi Renzo îşi stabileşte cartierul general la Cavriago (Reggio Emilia), deschide reprezentanţe în Brazilia (2003), China (2005) şi Pakistan (2006).


Epoca modernă a dezvoltării companiei atinge punctul culminant în 2007, odată cu listarea la Bursă (26 iunie) a companiei italiene. Urmează o serie de achiziţii strategice. În 2008, Landi Renzo preia companiile Lovato Gas, A.E.B. Technologies şi compania americană Baytech. Se deschid noi reprezentanţe: în România, Venezuela, Argentina, India şi SUA. În 2013, Landi Renzo preia Emmegas Srl, companie ce produce instalații GPL auto, piese GPL auto și accesorii pentru instalațiile GPL auto şi CNG cu prezenţă sporită pe pieţele din Asia şi America. Landi Renzo SpA este un producător important în industria instalațiilor GPL auto şi CNG din domeniul auto. Cu cei peste 60 de ani de experienţă în domeniul instalațiilor GPL auto, Landi Renzo a devenit partenerul multor producători auto din lume în proiectele acestora de propulsie alternative.

Sisteme GPL Landi Renzo:

EVO

Landi Renzo EVO este una dintre cele mai bine vândute instalaţii GPL din portofoliul producătorului Landi Renzo. .

EVO OBD

Landi Renzo EVO OBD are ca puncte forte fiabilitatea şi precizia autocalibrării menținând astfel potențialul motorizării realizat de producătorul de autovehicule.

OMEGAS 3.0

Landi Renzo Omegas 3.0 reprezintă soluția furnizată de producătorul italian Landi Renzo pentru echiparea motorizărilor de 5, 6 sau 8 cilindri ce beneficiază de injecție multipunct.

OMEGAS 4.0

Landi Renzo Omegas 4.0 reprezintă soluția furnizată de producătorul italian Landi Renzo pentru echiparea motorizărilor de 5, 6 sau 8 cilindri ce beneficiază de injecție multipunct.

OMEGAS DIRECT

Landi Renzo Omegas Direct a fost conceput luând în considerare particularitățile motoarelor cu injecție directă.